Промена на Instagram: Story не исчезнува после 24 часа

Објавено на 07.12.2017 во НовостиПромена на Instagram: Story не исчезнува после 24 часа

Instagram повторно го копира Snapchat и ова не е прв пат што пишуваме ваква статија. Станува збор за нова опција, преку која на посебно место ќе може да ги разгледувате сите Stories што сте ги објавувале и зачувале досега, дури и кога тие ќе исчезнат после 24 часа.

Новата опција Stories Highlight е достапна од вчера за сите Android и iOS корисници. Всушност, ќе ги има и досегашните Stories, но ќе може да им вршите распределба и ќе бидат прикажани како хоризонтален бар на врвот на вашиот профил. Една од предностите на новата опција е што ќе се штеди меморијата на вашиот телефон, и нема да мора да ги чувате Stories на вашата внатрешна меморија, туку Instagram ќе ги чува за вас.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}