Apple се откажува од Samsung во корист на LG

Објавено на 07.12.2017 во НовостиApple се откажува од Samsung во корист на LG

Apple реши повеќе да не нарачува OLED екрани за нивниот премиум смартфон iPhone X од страна на Samsung. За новите нарачки на OLED дисплејот ќе биде активирано производството на LG Display кој ќе треба да одговори на брз и ефикасен начин за да ја задоволи големата побарувачка за iPhone X. 

Досега Apple и Samsung потпишаа договор за снабдување со OLED панели за 67 милиони примероци на iPhone X и откако ќе се искористи целата залиха за преостанатите шеесетина милиони модели најверојатно ќе биде ангажиран погонот на LG за наредната година.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}