Qualcomm даде целосна поддршка за Android Go

Објавено на 07.12.2017 во НовостиQualcomm даде целосна поддршка за Android Go

Qualcomm како еден од најголемите производители на чипсети кој се наоѓа кај над 75% од сите Android уреди на пазарот најави дека ќе даде целосна поддршка на Google за Android Go оперативниот систем наменет за уреди со помалку RAM меморија и ограничени хардверски компоненти.

Тоа значи дека процесорите на Qualcomm наменети за уредите во основната класа ќе бидат прилагодени за работа со Android Go системот во кој сите апликации на Google имаат едноставен дизајн, заземаат мал мемориски простор и побрзо се отвораат со тоа што се прикажани најнеопходните функциии.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}