Apple судски го порази Xiaomi во Европа

Објавено на 07.12.2017 во НовостиApple судски го порази Xiaomi во Европа

Apple доби нов судски спор за нарушување на права од интелектуална сопственост со тоа што успеа во Европа да ја добие битката против Xiaomi за копирање на електронски уреди.

Европскиот генерален суд му забрани на Xiaomi да го регистрира таблетот Mi Pad преку Канцеларијата за интелектуална сопственост на ЕУ бидејќи терминот е многу сличен на iPad на Apple со што може да се наруши конкуренцијата.  

Xiaomi сега ќе може да ја обжали одлуката пред Судот на правдата на Европската Унија со седиште во Луксембург или да се соочи со пенали кон Apple.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}