Google става крај на Project Tango

Објавено на 17.12.2017 во НовостиGoogle става крај на Project Tango

Google става крај на уште еден хардверски проект кој подолго време не доживеа никаков технолошки напредок. Станува збор за Project Tango при што се развиваше смартфон со четири камери и различни сензори за 3D мапирање на внатрешноста на објекти и скенирање. 

Project Tango доби само еден комерцијален продукт преку Lenovo Phab 2 Pro, но не доби голем оддек во јавноста, ниту пак кај поголема група на програмери и девелопери. Проектот за AR приказ на конструкција, објекти и простории ќе продолжи да се развива лреку софтверски начин, а не хардверски.

Сите досегашни достигнувања на Project Tango ќе преминат во ARCore проектот кој со доволен развој ќе пренесе дел од елементите во Android 8.1 Oreo или други оперативни системи.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}