Facebook признава дека има негативно влијание

Објавено на 18.12.2017 во НовостиFacebook признава дека има негативно влијание

Користењето на Facebook мора да биде одмерено и да се зема во одредени дози. Социјалната мрежа би можела да има и негативно влијание врз корисниците. Тие што минуваат премногу време на оваа социјална мрежа би можеле да имаат проблеми со психолошкото здравје, заклучил директорот за истражување во Facebook, Дејвид Финсберг.

„Истражувачите веруваат дека читањето за други луѓе може да доведе до негативна социјална споредба“, сметаат истражувачите од Facebook.

Што се однесува до позитивните влијание, многу важно е како се користат социјалните мрежи, што исто така влијае на здравјето и однесувањето на лицата. Facebook е на висока мета на критики, оти со својот модел на рекламирање, наменет за оние што минуваат најмногу време на социјалната мрежа, заработиле 28 милијарди долари. Луѓето што минуваат долго време примајќи информации читајќи, не воспоставуваат контакт со другите луѓе и кажуваат дека потоа се чувствуваат лошо.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}