Емил Олденберг, основач на Bitcoin, ги продаде сите свои bitcoin-и

Објавено на 20.12.2017 во НовостиЕмил Олденберг, основач на Bitcoin, ги продаде сите свои bitcoin-и

Емил Олденберг е еден од основачите на веб страницата Bitcoin.com, кој ја разбрани јавноста со продажбата на сите свои bitcoin-и. Зошто? Тој вели дека се „бескорисни“. Тој објаснува дека се работи за „најризичната инвестиција во која може да влезете“ во животот.

„Станува збор за екстремно висок ризик. Ги продадов сите свои bitcoin-и и се префрлив на bitcoin cash. Префрлањето на bitcoin-и на берзите, и обратно, чини многу. Кога ги продадов своите биткоини, морав да платам 50 долари и да чекам 12 часа за да заврши трансакцијата“, вели Олденберг.

Олденберг вели дека Bitcoin.com „престанува да развива нови услуги за старата bitcoin мрежа“, при што истата страница сега се фокусира на bitcoin cash, криптовалута што била иницирана во август.Главната причина зошто се откажува од bitcoin се високите трансакции и застојот во трансакциите.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}