iPhone X има „расистички проблем“ со Face ID

Објавено на 24.12.2017 во НовостиiPhone X има „расистички проблем“ со Face ID

Претходно пишувавме за случајот во Кина, како лесно се отклучил iPhone X од страна на колешката на жената што го купила телефонот. Меѓутоа, ова не е единствен случај, па затоа сега Apple се обвинува за расизам поради некоректното функционирање на Face ID.

Можете ли да замислите, се работи за фамилија од Шангај, каде сопругот купил подарок iPhone X за својата сопруга. Проблемот настанал кога нивниот син може да го отклучи смартфонот со неговото лице. Да тврдевме дека проблемот би бил во тоа што мајката и синот премногу си личат е во ред, но претходно имаше случај каде колешка го отклучува телефонот на жена што не и е роднина. Apple во продавницата го дал објаснувањето дека има голема сличност меѓу мајката и синот.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}