Биткоин закрепна после големиот пад, што укажува на неговата слабост

Објавено на 24.12.2017 во НовостиБиткоин закрепна после големиот пад, што укажува на неговата слабост

Биткоин конечно закрепна и сега вреди 15 илјади долари. Инвеститорите сепак се загрижени поради тоа што падот покажал неспособност на пазарот на криптовалути, со цел да се носи со големите промени.

Вредноста на Биткоин почнала да паѓа порано оваа недела, кога еден од основачите на страницата bitcoin.com, објави дека ќе ги продаде Биткоините што ги поседува. Мети Гринспен, аналитичарот од eTorou, платформа за тргување, вели дека сега има страв, несигурност и сомневање на пазарот. Биткоин неодамна достигна вредност од речиси 20 илјади долари, за што е заслужна се поголемата побарувачка во Кина, каде властите предупредуваат дека таа криптовалута се користи со цел да се изнесат пари од Кина. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}