Биткоин закрепна после големиот пад, што укажува на неговата слабост

Објавено на 24.12.2017 во НовостиБиткоин закрепна после големиот пад, што укажува на неговата слабост

Биткоин конечно закрепна и сега вреди 15 илјади долари. Инвеститорите сепак се загрижени поради тоа што падот покажал неспособност на пазарот на криптовалути, со цел да се носи со големите промени.

Вредноста на Биткоин почнала да паѓа порано оваа недела, кога еден од основачите на страницата bitcoin.com, објави дека ќе ги продаде Биткоините што ги поседува. Мети Гринспен, аналитичарот од eTorou, платформа за тргување, вели дека сега има страв, несигурност и сомневање на пазарот. Биткоин неодамна достигна вредност од речиси 20 илјади долари, за што е заслужна се поголемата побарувачка во Кина, каде властите предупредуваат дека таа криптовалута се користи со цел да се изнесат пари од Кина. 

 
Најнови телефони
 
  • Mi Pad 7.9
  • Mi 5
  • Redmi 3s
  • Redmi 3s Prime
  • Redmi 3x
  • Redmi Pro
  • Redmi Note 4 (MediaTek)
  • Mi 5s
  • Mi 5s Plus
  • Mi Note 2
 


{}