Lopifit: Електричен велосипед што се движи со одење

Објавено на 26.12.2017 во НовостиLopifit: Електричен велосипед што се движи со одење

Електричниот велосипед Lopifit е прво такво возило што сме го виделе во светот. Станува збор за велосипед, кој луѓето го возат така што одат врз специјално изработена и вградена лента на него.

Движечката лента што се наоѓа на средината на Lopifit испраќа сигнал до моторот кога возачот оди по неа и на тој начин се активираат тркалата. Lopifit е дизајниран од Холанѓанецот Бруин Бергместер. До оваа идеја иноваторот дошол така што трчал на подвижна трака во теретана. Велосипедот со едно полнење може да помине дури 80 километри.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}