Twitter профилот на Џулијан Асанж е деактивиран

Објавено на 25.12.2017 во НовостиTwitter профилот на Џулијан Асанж е деактивиран

Избришан е профилот на Џулијан Асанж на Twitter уште од недела вечерта, и се уште нема објаснување зошто. Корисниците се збунети и претпоставуваат според едно верување дека Асанж го избришал профилот, а според друго дека администрацијата на Twitter присилно го деактивирала.

Во моментот @JulianAssange профил не постои, при што, извор близок до Викиликс, вели дека не ги знае тие плановите на Асанж, доколку е негова идеја за да го избрише профилот. Аналитичарите велат дека постои можност за Twitter да го деактивирал профилот на Асанж, затоа што објави нови правила за суспендирање на профили, дека ќе ги отстрани профилите што шират говор на омраза. За само неколку дена, профилот на Џулијан исчезна.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}