Докази дека WannaCry излегол од Северна Кореја

Објавено на 26.12.2017 во НовостиДокази дека WannaCry излегол од Северна Кореја

2017 година беше одбележана со скандалозните WannaCry напади, од кои се проценува штета од 4 милијарди долари. Тоа воопшто не е чудно ако се знае дека WannaCry бил еден од најинтензивните напади во историјата и дека со нив беа заразени повеќе од стотици компјутери. 

Се уште не е откриено до ден денес кој стои зад нападот, но администрацијата на САД објави дека има „прилично цврсти докази дека зад сето тоа стои Северна Кореја“. Томас Босерт, асистентот на американскиот претседател Доналд Трамп, за прашања за национална безбедност и противтероризам, изјавил дека властите на САД, а со ист став и од Велика Британија, како и Microsoft, имаат докази што укажуваат на тоа дека целата приказна околу WannaCry нападот тргнала баш од Северна Кореја. Обвинетата држава се уште нема коментар за обвиненијата.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}