Nokia 1 доаѓа во март како дел од Android Go програмата

Објавено на 29.12.2017 во AndroidNokia 1 доаѓа во март како дел од Android Go програмата

Android Go ќе ги таргетира пазарите каде корисниците не можат да си дозволат премиум смартфон и интернет. Повеќе компании склучија соработка со Google се приклучија на иницијативата за лансирање на лајт верзија на Android телефони, вклучувајќи ја и HMD Global.

Следниот телефон од ниска класа на HMD Global ќе биде Nokia 1, како дел од Android Go, кој ќе содржи лајт верзија на најновиот Android Oreo оперативен систем, 1GB RAM меморија и 8GB внатрешна меморија, со HD дисплеј и резолуција од 720p. Моделот се очекува да биде присутен на сите пазари од март за 80 евра. Освен Nokia 1, Huawei исто така ќе биде дел од Android Go програмата со евтини телефони.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}