Најевтиниот Nokia 2 добива Android 8.1 Oreo

Објавено на 30.12.2017 во НовостиНајевтиниот Nokia 2 добива Android 8.1 Oreo

Nokia 2 кој е најевтиниот и најмалиот смартфон на HMD Global нема да остане заобиколен и наскоро се очекува да ја добие надградбата на оперативниот систем со најновата верзија на Android 8.1 Oreo. 

Засега директорот Џухо Сарвикас од HMD Global не посочува кога точно ќе се реализира надградбата со Android 8.1 Oreo но, сигурно е дека Nokia 2 ќе биде најевтиниот смартфон на пазарот со ваков вид на софтвер што е голема предност.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}