Најпродаван технолошки уред во 2017 е...

Објавено на 02.01.2018 во НовостиНајпродаван технолошки уред во 2017 е...

Некои работи едноставно не се менуваат на пазарот... кога станува збор за Apple. Производите на компанијата се скапи, одлично дизајнирани, но тоа очигледно нема влијание на пазарот. Според информациите од USA TODAY, најпродаван технолошки уред во 2017 година е iPhone.

Apple вкупно продал 223 милиони уреди минатата година, што е многу близу до цифрата со најдобрите резултати во историјата на Apple од 2015 година. На второ место со продажба е Samsung со Galaxy S8 и Note 8, со 33 милиони продадени примероци, трет е Amazon Echo Dot со 24 милиони, на четврто е Apple Watch, а на петтото е Nintendo Switch со 15 милиони продадени примероци во 2017.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}