Со Face ID на iPhone X се направил невидлив

Објавено на 03.01.2018 во НовостиСо Face ID на iPhone X се направил невидлив

Јапонски програмер ја искористил Face ID технологијата на новиот iPhone X со цел да го направи своето лице невидливо во реално време. Виртуелната маска на невидливост изгледа многу интересно, а Казуја Ноширо оставил да се гледаат само очите и устата. 

Својот трик го нарекува оптичка камуфлажа и истакнува дека нема поим за што би можело сето ова да се искористи. „Доколку сакате да го направите своето лице невидливо, регрутираме“, се шегува Ноширо. Видеото објавено на Twitter може да го погледнете на овој линк.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}