Spotify доби тужба од која може да банкротира

Објавено на 03.01.2018 во НовостиSpotify доби тужба од која може да банкротира

Познатиот сервис за стриминг на музика Spotify доби тужба од издавачката куќа Wixen Music која стои зад артисти како Tom Petty, Neil Young, и The Doors за ноевластено користење на нивните песни и содржини за што бара оштета пред судот од неверојатни 1.6 милијарди долари.

Spotify има 140 милиони корисници и голем прилив на средства како и висока пазарна капитализација, но доколку ја загуби оваа тужба од Wixen Music може да се најде во финансиски проблеми, па затоа најверојатно ќе се обиде да се спогоди надвор од судските инстанци.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}