Јануарска безбедносна закрпа за Android корисниците

Објавено на 04.01.2018 во AndroidЈануарска безбедносна закрпа за Android корисниците

Google се спрема да ги заштити Android корисниците од новиот експлоататор на пазарот - Spectre. Тој директно ги напаѓа процесорите на Intel, AMD и ARM, што значи дека мобилните уреди во моментот се лесно повредливи. 

Од инфицираните уреди би можеле да се извлечат сензитивни содржини како што се лозинките на корисниците. Добрите вести е што не може толку лесно да се извлечат овие информации во споредба со други малвер инфекции. Google вели дека овој пат не може Android лесно да се нападне, а со јануарската безбедносна надградба нема да имате никаков проблем. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}