Од Instagram сториите одат на WhatsApp

Објавено на 04.01.2018 во НовостиОд Instagram сториите одат на WhatsApp

Наскоро корисниците на Instagram ќе може своите дневни стории да ги објавуваат истовремено и на мобилната апликација за допишување WhatsApp. Поврзаноста меѓу двете апликации е што се дел од портфолиото на Facebook, па гигантот за социјални мрежи прави обиди за креирање поинтегрирана платформа.

Корисниците ќе може Instagram сториите да ги поставуваат како статус на WhatsApp при што ќе го добијат истото ниво на заштита со енкрипција. Целосната примена на овој новитет меѓу Instagram и WhatsApp кој сега е во тест фаза се очекува кон крајот на годината.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}