Google Chrome е пред пораз на смартфон - Кој ќе биде нов владетел?

Објавено на 04.01.2018 во НовостиGoogle Chrome е пред пораз на смартфон - Кој ќе биде нов владетел?

Мобилниот интернет прелистувач Google Chrome е пред пораз на смартфон платформата со оглед на се поголема популарност на интернет прелистувачите на самите производители на мобилни уреди. Од нив засега најголем успех бележи интернет прелистувачот на Samsung кој според последните податоци од Play Store ќе ја стигне бројката од половина милијарда преземања.

Интересно е што Samsung Internet Browser е толку популарен што освен на Samsung смартфоните каде е однапред инсталиран, се поголем број на корисници на останатите Android уреди го преземаат и го активираат наместо Chrome. 

Што мислите вие, дали со поголемата слобода која корисниците ја имаат при избор на мобилен прелистувач можно е наскоро гигантот Google Chrome да биде поразен на смартфон?

 
Најнови телефони
 
  • iPad 9.7 (2017)
  • Gear S
  • Gear S2 3G
  • Gear S2 classic 3G
  • Galaxy Tab S2 9.7
  • Galaxy Tab S2 8.0
  • Galaxy Tab 4 10.1 (2015)
  • Galaxy Tab E 9.6
  • Galaxy Tab 3 V
  • Galaxy Tab A 9.7 & S Pen
 


{}