PayPal требало да стане она што е bitcoin денес

Објавено на 05.01.2018 во НовостиPayPal требало да стане она што е bitcoin денес

Питер Тиел, еден од основачите на PayPal, поседува стотици милиони долари во биткоини. Питер порано купил биткоини во вредност од 15 до 20 милиони долари, кои сега вредат над стотици милиони долари.

PayPal им овозможува на жителите од целиот свет директна контрола за разлика од тоа што го имале претходно. Речиси е невозможно корумпирани влади да ги украдат парите на луѓето, оти може да ги заменат во долари, фунти или јени, истовремено менувајќи ја локалната безвредна валута за нешто повредно.

Тиел вели дека ова е одлична инвестиција, и тој има и поголема мотивација за собирање на биткоини. Основачот на PayPal објаснува дека постигнувањето на оваа крипто-валута е реализација на тоа што требало PayPal да стане - новата светска валута.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}