Очекувања: Apple во 2018 ќе вреди 1.000 милијарди долари!

Објавено на 06.01.2018 во НовостиОчекувања: Apple во 2018 ќе вреди 1.000 милијарди долари!

Apple изгледа дека е непобедлив. Финансиските аналитичари и инвеститорите прогнозираат дека компанијата на Стив Џобс е во трка да достигне вредност од 1.000 милијарди долари, или дури и повеќе.

Тоа ќе биде возможно во оваа 2018 година, доколку цените на Apple продолжат со долгорочен раст, како што беше тоа случајот во минатата година. Моменталната вредност на Apple на пазарот изнесува 869 милијарди долари, што значи дека Google е после неа, со 729 милијарди долари вредност. Не може да се заобиколи фактот што акциите на Apple во 2017 година имаа раст од неверојатни 47%.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}