Tesla Semi влезе во европските пазари

Објавено на 07.01.2018 во НовостиTesla Semi влезе во европските пазари

Неизвесно беше дали Tesla ќе пристигне и во Европа со неговиот нов модел на електричен камион. Веќе стана достапен во Норвешка, Холандија и Велика Британија. Секоја чест за компанијата на Илон Маск која со голема брзина влегува во индустрискиот сектор за достава.

„Последните две години користиме електричен камион произведен во Холандија, но мислиме дека технологијата на Tesla е понапредна. Затоа нарачавме 10 камиони“, вели шефот на норвешката компанија Asko.

Сега проблематиката што излегува е да почекаме Tesla Semi да се прилагоди за европски стандарди, што би можело да потрае. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}