Го тужи Google за отпуштање поради дискриминација

Објавено на 09.01.2018 во НовостиГо тужи Google за отпуштање поради дискриминација

Џејмс Дамор напишал манифест со кого ги вработил сите вработени во Google. Тој говорел дека жените се инфериорни во споредба со мажите во ИТ индустријата. Поради тоа добил отказ од Google, кој многумина го критикувале, а други го одобрувале.

Инцидентот се случил летото, но неодамна Дамор поднел тужба против Google. Тој ја обвинува компанијата за дискриминација, во која се наведува дека „вработените што изразиле мислење што не е во согласност со прокламираната политика на Google, тој го дискриминира изразувањето на лично мислење и во тие случаи казнува, а на крајот отпушта“. Дефинитивно ќе биде внимателно следен овој судски процес воD иднина.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}