Доведен во прашање Dolby Atmos за Galaxy S8 и Galaxy S8+

Објавено на 09.01.2018 во НовостиДоведен во прашање Dolby Atmos за Galaxy S8 и Galaxy S8+

Samsung Mobile преку програмата за бета тестирање на софтверот Android 8.0 Oreo откри дека во претстојната надградба за Galaxy S8/S8+ смартфони нема да има поддршка за Dolby Atmos аудио стандардот.

Ова доаѓа како изненадување бидејќи во една од бета верзиите на Android 8.0 Oreo за Galaxy S8/S8+ смартфоните имаше поддршка за Dolby Atmos, но постои можност овој аудио стандард да биде вклучен подоцна со некоја следна надградба, а не веднаш со првата стабилна верзија која ќе биде пуштена следната недела за корисниците. 
 

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}