Доведен во прашање Dolby Atmos за Galaxy S8 и Galaxy S8+

Објавено на 09.01.2018 во НовостиДоведен во прашање Dolby Atmos за Galaxy S8 и Galaxy S8+

Samsung Mobile преку програмата за бета тестирање на софтверот Android 8.0 Oreo откри дека во претстојната надградба за Galaxy S8/S8+ смартфони нема да има поддршка за Dolby Atmos аудио стандардот.

Ова доаѓа како изненадување бидејќи во една од бета верзиите на Android 8.0 Oreo за Galaxy S8/S8+ смартфоните имаше поддршка за Dolby Atmos, но постои можност овој аудио стандард да биде вклучен подоцна со некоја следна надградба, а не веднаш со првата стабилна верзија која ќе биде пуштена следната недела за корисниците. 
 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}