Телефонските броеви на Facebook отворени за рекламерите?!

Објавено на 10.01.2018 во НовостиТелефонските броеви на Facebook отворени за рекламерите?!

Facebook со години ги бара телефонските броеви од корисниците, наводно со цел да ја зголемат безбедноста на профилот или да го повратат профилот полесно доколку ја заборават лозинката.Тоа функционираше досега без проблем, се додека не беше откриена алатка со која може да се открие бројот на корисниците за оние што се рекламираат.

Проблемот беше откриен уште од мај 2017 година од Американци, Французи и Германци. Facebook тогаш ја призна грешката и плати 5 илјади долари во склоп на својата програма за откривање на грешки во системот. Меѓутоа, овде не станува збор само за откривање на грешки, туку за директно прекршување на политиката со правила на социјалната мрежа за користење на податоци. Компанијата на Марк Цукерберг не уверува дека досега никој не ја злоупотребил оваа грешка.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}