Google Play Store поддршката доаѓа за нови Chromebooks

Објавено на 10.01.2018 во НовостиGoogle Play Store поддршката доаѓа за нови Chromebooks

Google продолжува со напорите да овозможи работа со апликациите, сервисите и игрите во PlayStore за Google Chromebook таблетите и на таа листа ќе додаде 10 нови модели со што ќе се збогати корисничкото искуство. Дел од нив веќе ја имаат целосната надградба, а дел се во бета фаза и наскоро ќе имаат целосен пристап до Play Store.

Стабилна верзија:

 • Acer Chromebook 11 (C740)
 • Dell Chromebook 13 (7310)

Бета верзија:

 • Acer Chromebook 15 (CB5-571 / C910)
 • CTL J5 Convertible Chromebook
 • eduGear CMT Chromebook
 • Haier Chromebook 11 C
 • PCMerge Chromebook PCM-116T-432B
 • Prowise Chromebook Proline
 • Toshiba Chromebook 2 (2015)
 • Viglen Chromebook 360
 
Најнови телефони
 
 • iPad 9.7 (2017)
 • Gear S
 • Gear S2 3G
 • Gear S2 classic 3G
 • Galaxy Tab S2 9.7
 • Galaxy Tab S2 8.0
 • Galaxy Tab 4 10.1 (2015)
 • Galaxy Tab E 9.6
 • Galaxy Tab 3 V
 • Galaxy Tab A 9.7 & S Pen
 


{}