LG ќе прави 3D сензори за новите iPhone смартфони

Објавено на 10.01.2018 во НовостиLG ќе прави 3D сензори за новите iPhone смартфони

Apple потпишал договор за набавка на компоненти за 3D сензорите на следните модели на iPhone од 2018 генерацијата. Предвидено е LG Innotek дивизијата да ги изработува TrueDepth Camera модулите како и FaceID скенерот за лице кои се вклопени во еден главен сензор на предната страна од камерата на iPhone X.

Освен за скенирање и мапирање на лицето на корисникот TrueDepth камерата обезбедува и функции за пренесена реалност и различни додатоци во селфи сликите, како и при приказот на самиот дисплеј. 

Годинава сите три модели на iPhone смартфоните ќе имаат 3D сензори, па со оглед на подобрената набавка и усовршувањето на технологијата се очекува Apple навреме да ги заврши сите нарачки на потребната количина за продажба.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}