Ворен Бафет: Bitcoin не се пари, туку „фатаморгана“

Објавено на 11.01.2018 во НовостиВорен Бафет: Bitcoin не се пари, туку „фатаморгана“

Никој веќе не е сигурен што ќе се случи со bitcoin и како ќе се движи неговата цена во иднина. Еден од најпознатите американски богаташи, Ворен Бафет, има јасен став за bitcoin и другите криптовалути - за нив нема место во неговите компании.

„Ги немаме, не се обложуваме со нив и никогаш нема да вложуваме во нив. Ова што се случува, дефинитивно нема да заврши добро“, изјавил Ворен Бафет.

Тој е дециден во својата одлука дека нема да вложува во краткорочни нешта. Бафет уште од 2014 година јавно проговори за bitcoin, дека не го смета за пари, туку за „фатаморгана“.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}