Новото Toyota возило може да биде камион, такси и мобилен хотел

Објавено на 11.01.2018 во НовостиНовото Toyota возило може да биде камион, такси и мобилен хотел

Toyota ја презентираше својата визија за мобилност во иднина на саемот CES 2018. Концептот e-Palette е со целосно автоматско возило на батерии, кое може да се прилагодува според потребите на корисниците. 

e-Palette може да биде камион, и такси и мобилен хотел. Неговата внатрешност е отворена и изгледа како футуристички мини-автобус, но без предно стакло и возач. Неговиот софтвер со отворен код им овозможува на корисниците сами да инсталираат свој автоматски систем за управување и користење на возилото.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}