HMD Global ќе ја враќа Nokia Asha серијата

Објавено на 11.01.2018 во НовостиHMD Global ќе ја враќа Nokia Asha серијата

HMD Global ја регистрираше повторно трговската марка Nokia Asha што е јасен сигнал дека ќе лансира нови мобилни телефони со ова познато име на некогашниот популарен фински бренд. 

Nokia Asha на времето беше серија на обични телефони со смарт функции како на пример работа со Facebook, и други интернет апликации.

Со оглед на изменетите услови на пазарот најверојатно е дека сега HMD Global ќе ја користи Asha марката за вистински смартфони, наместо ретро мобилни телефони со пониски цени од вообичаената серија.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • iPad 9.7 (2017)
  • Gear S
  • Gear S2 3G
  • Gear S2 classic 3G
  • Galaxy Tab S2 9.7
  • Galaxy Tab S2 8.0
  • Galaxy Tab 4 10.1 (2015)
  • Galaxy Tab E 9.6
  • Galaxy Tab 3 V
  • Galaxy Tab A 9.7 & S Pen
 


{}