Со месеци ќе се чека замена на батеријата на iPhone 6 Plus

Објавено на 11.01.2018 во НовостиСо месеци ќе се чека замена на батеријата на iPhone 6 Plus

Apple има ограничена количина на батерии за постариот смартфон iPhone 6 Plus. Така корисниците кои ќе сакаат да ја искористат можноста за замена на батеријата на iPhone 6 Plus за 29 долари ќе мора да почекаат до крајот на март или почетокот на април.

За моделите iPhone 6, iPhone 6s и iPhone 6s Plus состојбата е нешто подобра, па така времето на чекање е поставено на две до три недели, што значи дека повеќето од корисниците кои сега ќе побараат замена на батеријата истата ќе ја добијат до крајот на јануари.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}