И Kodak има своја криптовалута - KodakCoin

Објавено на 12.01.2018 во НовостиИ Kodak има своја криптовалута - KodakCoin

Секој ден се појавува нова криптовалута, иако веќе постојат стотици такви. За време на CES 2018 е претставена KodakCoin, криптовалутата наменета за фотографи, кои биле дел од платформата за управување со правата на фотографиите - KodakOne.

Платформата се базира на blockchain технологија, се работи за енкриптиран дигитален дневник со авторски права за фотографи, кои таму ќе може да ги регистрираат веќе постоечките, но и новите фотографии, и да даваат лиценци за нивно користење. Идејата е правата за користење на фотографии да се продава преку лиценци, врз основа на безбедна blockchain платформата.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}