iPhone 6 дополнително успорен

Објавено на 12.01.2018 во НовостиiPhone 6 дополнително успорен

Apple повторно го успори моделот iPhone 6 по добивањето на софтверската надградба со оперативниот систем iOS 11.2.2. По направениот нов тест на бенчмарк сајтовите утврдено е дека iPhone 6 со А8 процесорот е успорен за 40% во однос на оригиналната брзина.

Успорувањето се должи на системот на Apple кој намерно го успорува смартфонот поради дотраеноста на батеријата која не оперира со идентичен капацитет кога била првично активирана. 

Apple сега нуди за 50 долари поевтина замена за батеријата на iPhone 6 која корисниците ќе ги чини 29 долари, но за тоа ќе се чека две до три недели.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}