LG нема да претерува со нови смартфони

Објавено на 12.01.2018 во НовостиLG нема да претерува со нови смартфони

LG Mobile на презентацијата на CES 2018 во Лас Вегас откри дека нема да лансира смартфони на редовна основа, туку дека ќе промовира нови уреди по потреба и според условите на пазарот.

„Ќе презентираме нови смартфони кога тоа ќе биде потребни, но нема да лансираме мобилни уреди само затоа што тоа го прават конкурентите“, посочи Чо Сунг џин, вицепретседателот на LG.

LG ќе се обиде да ги намали загубите кои ги генерира мобилната дивизија која е далеку од деновите кога генерираше големи профити.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Mate 10 Pro
  • G6
  • 3310 (2017) 3G
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 3
  • 2
  • 105 (2017)
 


{}