Биткоин во Јужна Кореја ќе се забрани со закон

Објавено на 13.01.2018 во НовостиБиткоин во Јужна Кореја ќе се забрани со закон

Јужна Кореја ќе ги забрани криптовалутите, исто како што е забрането со закон и во Македонија. Целта за забраната е да ја исклучи несигурноста со биткоинот на финансискиот пазар.

Само мал број на луѓе купиле биткоини досега во Јужна Кореја, но мора по брза постапка да ги продадат, оти во спротивно ќе им биде замрзната нивната сопственост. Интересно е што неодамна, една од најголемите берзи за купопродажба на биткоини Bithbumb, беше мета на хакерски напад. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}