Skype воведува енкрипција за зголемена безбедност

Објавено на 16.01.2018 во НовостиSkype воведува енкрипција за зголемена безбедност

Не можевме да поверуваме дека Skype, како сериозна апликација, досега немаше воведено енкрипција на разговорите. Skype како апликација со милион корисници досега немаше ништо такво. Viber, WhatsApp, Facebook Messenger и сите останати веќе овозможија за своите корисници да ја употребуваат оваа опција.

Private Conversations ставката нема да биде вклучена после инсталацијата на најновата верзија на Skype. Недостаток исто така е што кога ќе ја вклучите енкрипцијата, таа не се синхронизира на сите ваши уреди каде што сте најавени со исти профили, што е вистинско мачење. Еве како да ја активирате енкрипцијата на Skype.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}