Може ли Galaxy S6 да стигне до Android Oreo?

Објавено на 16.01.2018 во НовостиМоже ли Galaxy S6 да стигне до Android Oreo?

Речиси никогаш во Android светот не се обезбедува трајна и долгорочна софтверска поддршка со најновите надградби, но исклучок од оваа пракса може да биде веќе застарениот топ смартфон Samsung Galaxy S6 за кого се планира надградба со оперативниот систем Android 8.0 Oreo.

Според центарот за грижа на корисници надградбата со Android 8.0 Oreo за Galaxy S6 ќе биде подготвена и ќе се реализира во текот на февруари, па останува да се сочека на финалната верзија.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}