Новата надградба на Windows 10: Quiet Hours режим и InPrivate

Објавено на 16.01.2018 во НовостиНовата надградба на Windows 10: Quiet Hours режим и InPrivate

Windows 10 воведува новитети, кои на корисниците ќе им го олеснат искуството со персоналните компјутери. Најновата надградба Insider Preview Build 17074 содржи Quiet Hours режим и InPrivate. 

Quiet Hours или Тивки Часови режимт е со цел да може корисниците да ги исклучат сите известувања кога сакаат малку мир од соработниците, колегите и пријателите. Тоа може да биде кога спиете во текот на ноќта, доколку не го исклучувате компјутерот, или пак, додека дремете во одреден период од денот. Освен тоа, Windows 10 има и одредени подобрувања на искуството при читање на електронски книги во EPUB формат, како и синхронизација за читање на повеќе уреди.

Новата функција за исклучување на доменските лозинки е исто така корисна, со која имате и автоматско чување на лозинки, како и спремање на екстензии за InPrivate режимот.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}