Apple HomePod доаѓа наскоро во продажба

Објавено на 17.01.2018 во НовостиApple HomePod доаѓа наскоро во продажба

Inventec, фабриката која ги склопува таблетите и смартфоните на Apple, ги финиширала првите 1 милион примероци на смарт звучникот Apple HomePod кои веќе се ставени на располагање на технолошкиот гигант од Купертино.

Тоа дава знак дека Apple HomePod со оваа количина може многу набрзо да се најде во продажба на пазарот по цена од околу 350 долари со што ќе биде меѓу најскапите смарт звучници. Исто така се очекува да финишира пратката и од Foxconn каде се склопуваат главните производи на Apple и во најголеми количини.

Според прогнозите на аналитичарите годинава се претпоставува дека Apple HomePod смарт звучникот ќе биде испорачан во 12 милиони примероци поради интересот на корисниците за новата категорија на производи од Apple која е конкурентна на Amazon Echo, Google Home и останатите.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}