WhatsApp лансираше посебна апликација за бизниси

Објавено на 19.01.2018 во НовостиWhatsApp лансираше посебна апликација за бизниси

WhatsApp Business е новата специјализирана апликација на Facebook и WhatsApp наменета за директна комуникација меѓу сопствениците на мали фирми и нивните корисници.

Со WhatsApp Business јасно ќе биде означено дека профилот е поседуван од компанија, а на истиот ќе бидат прикажани најважните информации за бизнисот како адреса, контакти, веб сајт и други детали.

Сопствениците на WhatsApp Business профили ќе може да се допишуваат со нивните муштерии и корисници на директен начин, а ќе постои и можност за платени промоции за поголем прием кај потенцијални контакти.

Автор: Aleksandar Stankov


Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}