Samsung планира селфи камера под самиот дисплеј

Објавено на 19.01.2018 во НовостиSamsung планира селфи камера под самиот дисплеј

Samsung има иновативна идеја за идните смартфони каде селфи камерата би била сместена под самиот дисплеј на мобилниот уред, односно би работела на сличен принцип како претстојните скенери за отпечатоци од прсти кои исто така ќе се наоѓаат под самиот панел на екранот.

На овој начин ќе се создаде смартфон со целосна искористеност на предната површина изработена само од стакло и со присуство само на панелот за екранот без никакви други додатоци со што ќе се добие доста ефикасен дизајн.

Според патентите на Samsung под самиот дисплеј ќе се наоѓаат и звучникот, сите сензори и скенери, но оваа технологија допрва ќе се развива за различниот вид на функции сместени во еден панел.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}