Дали пукна балонот со нагло паѓање на bitcoin?!

Објавено на 20.01.2018 во НовостиДали пукна балонот со нагло паѓање на bitcoin?!

Пазарот на криптовалути влегува во втор ден од масовна распродажба, поради што вредноста на најпопуларните криптовалути нагло паѓа. Така Bitcoin падна под 10 илјади долари, што е за 19% пониско во споредба со вредноста од еден ден претходно. Со тоа губитокот на месечно ниво достигна речиси 50%.

Падот на вредноста, односно масовната распродажба на bitcoin сигурно придонело за веста од Русија за новиот закон со кој би се регулирале криптовалутите во Русија. Полемиката е дека Русија најверојатно нема да го легализира bitcoin. Наводно ова е тој балон што требаше да пукне, за кого аналитичарите веќе одамна објаснуваат, кој според нив уште ќе продолжи да дише.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}