Google Play Store почна да продава и аудио-книги

Објавено на 24.01.2018 во НовостиGoogle Play Store почна да продава и аудио-книги

Виртуелната продавница Google Play Store отсега ќе продава и електронски аудио-книги кои ќе им бидат достапни на корисниците на Android оперативниот систем. Досега Google Play Store продаваше и нудеше само електронски книги во дигитална форма.

Новата понуда на Google Play Store за аудио-книги ќе биде достапна за почеток во 45 земји на 9 светски јазици. Штом една книга ја симнете од Google Play Store ќе ја може да ја користите на било која платформа на Google. 

Корисниците на iPhone ќе може да преслушуваат аудио-книги од Google Play Books апликацијата, но за да ги купат тоа ќе мора да го направат од веб верзијата на сервисот. 
 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}