Стив Вознијак ги продал сите биткоини што ги има

Објавено на 27.01.2018 во НовостиСтив Вознијак ги продал сите биткоини што ги има

Стивен Вознијак купувал биткоини чисто за да експериментира и да го испита теренот. Еден од основачите на Apple вели дека купил биткоини во летото 2017г. кога чинеле по 700 долари. Кога цената почна нагло да расте и достигна 20.000 долари, тогаш решил да ги продаде сите биткоини што ги има.

„Сега немам причина за загриженост, ова е важен дел од среќниот живот и затоа продадов се и се ослободив од нив“, изјавил Вознијак.

Причината зошто ги продал Вознијак своите криптовалути е дека не сакал да биде еден од оние што постојано мора да го гледаат курсот и да се вознемирува околу цената. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}