Ќе стартува Oreo програмата за Nokia 3

Објавено на 29.01.2018 во НовостиЌе стартува Oreo програмата за Nokia 3

Џухо Сарвикас, генералниот директор на HMD Global, најави дека наскоро ќе стартува бета програмата со Android 8.0 Oreo оперативниот систем наменета за смартфонот Nokia 3 од основната класа.

На овој начин корисниците на Nokia 3 ќе може да го дадат својот придонес во оптимизирање на надградбата со Android 8.0 Oreo и да откријат одредени недостатоци.

Смартфонот Nokia 2 веднаш ќе премине кон надградба со Oreo и ќе добие стабилизација на меморијата бидејќи има само 1 GB RAM.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}