Како на YouTube рударат хакерите преку корисниците

Објавено на 30.01.2018 во НовостиКако на YouTube рударат хакерите преку корисниците

Рекламите на YouTube им дозволуваат на хакерите да профитираат од вас додека ги гледате вашите видеа. На YouTube рекламите во тајност се користат процесорите на корисниците и струјата за да се генерира дигиталната валута за анонимните хакери. Анти-вирусните програми први почнаа да детектираат кодови за рударење криптовалути во моментот кога се сурфаше на YouTube.

Предупредување за напади се добиваше и кога некои корисници го менуваа прелистувачот што го користат. Експертите од анти-вирус компанијата Trend Micro велат дека напаѓачите ја користат Google платформата за објавување на реклами. Хакерите ја рударат криптовалутата Monero, а YouTube го одбираат затоа што луѓето најмногу време поминуваат таму. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}