Google во HTC ќе направи големи промени кај телефоните

Објавено на 01.02.2018 во НовостиGoogle во HTC ќе направи големи промени кај телефоните

Alphabet го заврши процесот на купување на мобилниот одделот во HTC, каде има 2.000 инженери што му помогнаа на Google да создаде три од вкупно четири смартфони под брендот на Pixel. И покрај тоа, HTC продолжува со постоењето, натпреварувајќи се со телефоните на Google Pixel.

Купувањето би можело да доведе до тоа Pixel уредите да бидат повеќе слични со iPhone, отколку било кој друг Android уред. Главна предност на Pixel телефоните од останатите Android уреди е во тоа што секогаш први ја добиваат најновата верзија на Androd оперативен систем, затоа што се е контролирано директно од Google. Возможно е HTC да почне со производство и на сопствени чипови, по што овие телефони ќе бидат посебни. Како за почеток Pixel 3 ќе има Snapdragon 845 процесор од Qualcomm.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}